Endelig fredag igjen, uka flyr! Gått å kjent på i hele dag at jeg er fysen på foccaciabrød. Granatepleeddik fra Oliviers & Co blandet med litt olivenolje er fantastisk godt å duppe foccaciabrød i. En enkel salat og fetaost holder i massevis til. For meg holder det kun med foccaciabrød egentlig.
Oppskrift:
1 kg hvetemel, 20 gr salt, 1 pk fersk gjær og 1 liter vann,
Det tørre blandes og gjæren røres ut i vannet. Blandes godt. Skal heve i 30 minutter. Så heller du røren (som er veldig tynn) over på et stekebrett med bakepapir. Skvett på med en del olivenolje og strø på havsalt. Stekes på 250 C i 30 minutter. Jeg pleier å steke den i 15 minutter først, så tar jeg den ut å legger på soltørkede tomater og oliven. Steker videre i 15 minutter.
Bon apetit!
Imorgen går turen til Sverige. Vi skal på Harrytur og handle inn masse grillmat for sommeren. Der borte har de flere ting som ikke er å få tak i her. Og det er nydelig følelse å ha fryseboksen full, jeg liker nemlig ikke så veldig godt å handle i matbutikken, der er jeg altfor ofte. Obligatorisk er også en tur i Sia butikken, vi får se hva jeg kommer hjem med...
Ønsker dere en deilig fredagskveld
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar